LT EN RU

HERBIE‘S EXPLO 3000

HERBIE‘S EXPLO 3000

(Šveicarija)

 

 

Herbie Kopf  – b, compositions

Adi Pflugshaupt  – ss, fl, bc

Hans Feigenwinter  – p

Pius Baschnagel – dr

 

 

Kvartetas gyvuoja jau 18 metų, bet kiekvienas susitikimas pamuzikuoti  jo nariams tampa nauju nuotykiu. Mat grupės muzika – tarsi atviri garsovaizdžiai, sugeriantys įvairiausias įtakas. Juose yra ir poezijos, ir gero humoro, ir žaismės.

Visi ansamblio nariai – puikūs improvizuotojai, todėl  lyderis savo kompozicijose suteikia daug erdvės jų solo proveržiams, išankstinės jo idėjos nenustelbia partnerių spontaniškumo.

Kvartetas dalijosi savo menu su Prancūzijos, Austrijos, Vokietijos, Rumunijos, Ukrainos, Lietuvos ir Šveicarijos publika. Jis yra išleidęs penkis albumus ir dar du –  Kopfo noneto „U.F.O“ sudėtyje. Naujausias kvarteto albumas „Push or Pull“ pasirodė neseniai. Jo muziką grupė pristatys Birštono scenoje.

 

Pripažintas šveicarų bosininkas ir kompozitorius Herbie Kopfas  nuo 1994 metų pristato  savo muziką Rytų Europoje. Su Lietuvos džiazo scena jį sieja itin glaudūs ryšiai. Muzikas koncertavo su būgnininku Marijumi Aleksa ir klavišininku Dmitrijumi Golovanovu, buvo juos bei trimitininką Mindaugą Vadoklį įtraukęs į savo kvintetą „Swilit“,  girdėtą ir Birštone. Čia Kopfas taip pat koncertavo  su Dainiaus Pulausko grupe.

Groti bosine gitara atlikėjas pradėjo būdamas 16-kos, netrukus ėmėsi ir komponavimo bei aranžuočių. Karjeros pradžioje Kopfas  grojo šveicarų muzikantų Danielio Schnyderio, Haraldo Haerterio, JoJo Mayerio bei kitų grupėse.

Pirmasis apsilankymas Niujorke 1982-aisiais įkvėpė bosininką kurti savo grupes bei projektus. Jiems muzikantas pasitelkė žinomus džiazo meistrus Jacką Walrathą, Jerry Gonzalezą, Paulo Mourą, Seamusą Blake’ą, Jamesą Zollarą, Marką Turnerį, Andy Schererį, Mike’ą Clarką, George’ą Gruntzą ir kitus.

Su grupėmis „New Deal“, „Headphones“, „Hipnoses“, „Herbie Kopf Group“, Wiesendanger-Kopf-Renold,  „Three Sirens“, „Herbie’s EXPLO 3000“ bosininkas gastroliavo Brazilijoje, Graikijoje, Ispanijoje, Rusijoje, Lenkijoje, Baltijos bei kitose Europos šalyse, įrašė per 20 autorinių albumų.

Kopfui teko bendradarbiauti su daugeliu iškilių džiazo asmenybių, tarp jų – Cliffordu Jordanu, Charlie Mariano, Ray Andersonu, Franco Ambrosetti, Patato Valdezu, Luciana Souza, „New York Voices“, George‘o Gruntzo  „Concert Jazz Band“.  Jis grojo solo su klasikos pažibos Johno Axelrodo diriguojamu Liucernos simfoniniu orkestru.

Adrianas  Pflugshauptas baigė su pagyrimu saksofono studijas Liucernos džiazo mokykloje ir gilino žinias Niujorko „New School“. Jis buvo Europos jaunimo džiazo orkestro narys, pasirodė su tokiomis džiazo pažibomis kaip Django Batesas, „Gil Evans Orchestra“, „George Gruntz Concert Jazz Band“,  Hämi Hämmerli, Christophas Baumannas, George‘as Robertas, Pepe Lienhardas.

Be Herbie Kopfo grupių, jis muzikuoja Šveicarijos ir Ciuricho džiazo orkestruose.

Hansas Feigenwinteris baigė fortepijono studijas Berno džiazo mokykloje, šiuo metu dėsto Bazelio ir Liucernos aukštosiose muzikos mokyklose.

Pianistas aktyviai reiškiasi ir su savo grupėmis „Zinc“ bei „Feigenwinter 3“, rengia solinius pasirodymus kaip improvizuotojas, rašo muziką. Jam teko dalytis scena su tokiomis džiazo garsenybėmis kaip Woody Shaw, Franco Ambrosetti,  Joe Lovano, Billy Hartas, Buddy de Franco, Chico Freemanas, Peterio Schärli sekstetas.

Pius Baschnagelis mokėsi Muzikantų institute („Musicians Institute“) Kalifornijoje, gilino patirtį Brazilijoje ir Kuboje, šiuo metu yra Ciuricho aukštosios menų mokyklos docentas.

Jis grojo su daugybe džiazo korifėjų, tarp jų – Joshua Redmanu, Benny Golsonu, Chico Freemanu, Jean-Michel‘iu Pilcu, Tillu Broenneriu, Jimmy Woode, Alexu Sipiaginu, Thomasu Ganschu, Nubya, Benny Bailey, George‘u Gruntzu, Barbara Dennerlein, NDR bigbendu.

 

 

 

 

Galintys ir norintys paremti festivalį, lėšas siųskite:

AB ,,Šiaulių bankas'' Birštono KAS

banko kodas 71816

sąsk. nr. LT 43 7181 6000 0014 4640

įm. kodas 190025748

AB ,,Šiaulių bankas'' Birštono KAS

banko kodas 71816

sąsk. nr. LT 43 7181 6000 0014 4640

įm. kodas 190025748

Kasoje galima atsiskaityti kortele. Dėl bilietų kreiptis

tel. 8 319 65546

el.p jazz@birstonokultura.lt

Visos teisės saugomos © 2024 www.birstonasjazz.lt
Meniu