LT EN RU

MINDAUGAS STUMBRAS QUINTET

Mindaugas Stumbrasg

Gediminas Strupinskas p

Mindaugas Vadoklistp

Denis Murašovdb

Tuomas J. Räsänenperc

Šis kvintetas gyvuoja tik kelerius metus ir atlieka lyderio originalią muziką. Birštono scenai jo parengtos programos pagrindas – prieš metus M.Stumbro su penkiais žinomais lietuvių džiazo muzikantais išleisto autorinio albumo „Inspirations“ kompozicijos.

Šis albumas įprasmino gitaristo kūrybos laikotarpį, kai jis daug keliavo grodamas įvairiose džiazo scenose su įkvepiančiais muzikantais iš viso pasaulio, tad albumo muzikos paletė atspindi spalvingas autoriaus kūrybos patirtis, įtakas, polinkius. Programą papildys M.Stumbro kompozicijos iš būsimos plokštelės, kuri, gitaristo teigimu, žymės naujo skambesio paieškas.

Mindaugas Stumbras yra vienas perspektyviausių jaunosios kartos Lietuvos džiazo muzikantų. Gimęs muzikų šeimoje, jis anksti pradėjo ieškoti savo kelio muzikoje – iš pradžių mokėsi skambinti fortepijonu, vėliau grojo klasikine gitara, žavėjosi roku ir sunkiuoju metalu.

Džiazu gitaristas susidomėjo, pradėjęs mokytis Vilniaus konservatorijoje, ten įgijo pirmuosius džiazo muzikos pagrindus ir reiškėsi įvairios krypties muzikos projektuose.

Mindaugo potraukis džiazui sustiprėjo studijuojant Škotijos karališkojoje konservatorijoje Glazge, kur jis galėjo muzikuoti su pažangiausiais jaunais džiazo atlikėjais, dabar užkariaujančiais Europos džiazo scenas.

Gitaristas subūrė ne vieną savo džiazo kolektyvą, tapo 2015-aisiais susikūrusios vienos ryškiausių naujosios kartos džiazo grupių Lietuvoje „Brave Noises“ nariu, tais pačiais metais laimėjo su ja „Vilnius Jazz Young Power“ konkursą.  2016-aisiais Mindaugas užėmė pirmąją vietą Lietuvos gitaros konkurse „Gitarų šėlsmas”.

2018 metais  pasirodė debiutinis M.Stumbro autorinis albumas „Our Kingdom“, kurį palankiai sutiko ir publika, ir kritikai.

Kelerius metus iki pandemijos gitaristas plačiai gastroliavo Europoje, grojo džiazo klubuose ir festivaliuose. Pernai savo kelionių potyrius jis išliejo muzikos kalba albume „Inspirations“, kurį įrašė su Dmitrijumi Golovanovu, Mindaugu Vadokliu, Karoliu Šarkumi, Denisu Murašovu ir Domantu Razmumi. „Šis albumas apie tai, kas mane įkvepia gyventi ir kurti, svajoti apie rytojų“, – teigė autorius.

M.Stumbro įrašyti kūriniai 2018, 2020 ir 2021 metais buvo atrinkti į Lietuvos džiazo federacijos leidžiamą rinkinį „Jazz from Lithuania”. Intensyvią kūrybą gitaristas derina su darbu Kauno bigbende ir pedagogine praktika.

Gediminas Strupinskas neseniai įsiliejo į M.Stumbro kvintetą. Klavišininkas tik pernai baigė studijas Vytauto Didžiojo universiteto muzikos akademijoje ir šiuo metu dirba Kauno bigbende.

Universalus atlikėjas aktyviai koncertuoja ir su kitais kolektyvais, reiškiasi ne tik džiazo, bet ir popmuzikos bei kitų žanrų projektuose. Su įvairiais atlikėjais jis dalyvavo visuose pagrindiniuose šalies džiazo festivaliuose.

Mindaugas Vadoklis yra vienas talentingiausių ir universaliausių Lietuvos improvizacinės muzikos trimitininkų, girdimas muzikiniuose ir tarpdisciplininio meno projektuose.

Atlikėjas studijavo džiazą Klaipėdos universitete ir LMTA, nuolat dalyvauja tarptautiniuose džiazo renginiuose, yra viešosios įstaigos „Menų cechas“ įkūrėjas ir vadovas.

Nuo 2007-ųjų jis dirba Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) bigbende, kartu muzikuoja daugelyje kitų  kolektyvų, tarp jų – „Lithuanian Art Orchestra“, „Lithuanian Jazz Ensemble“, Klaipėdos džiazo orkestre, „Baltic Salsa Orchestra“, įvairiuose kameriniuose projektuose.

Mindaugas bendradarbiavo ne tik su ryškiausiomis Lietuvos džiazo asmenybėmis, bet taip pat su žinomais užsienio improvizuotojais – Kenny Wollesenu, Jonathanu Haffneriu, Retto Zuchneriu,  Fulvio Buccafusco, Fabrizio Brusca, Goranu Krmacu, Bilalu Karamanu ir kitais. Trimitininkui teko koncertuoti ir su Jojo Mayeriu, Sheila Raye Charles, Victoru Mendoza.

M.Vadoklis su įvairiomis grupėmis pasirodė Ispanijoje, Portugalijoje, Belgijoje, Olandijoje, Danijoje, Šveicarijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Baltijos šalyse.

Denisas  Murašovas baigė Vilniaus kolegiją, virtuoziškai groja ir kontrabosu, ir bosine gitara. Bosininkas yra vertinamas kolegų ir dėl plataus muzikinio akiračio, jis groja įvairaus stiliaus džiazą – nuo svingo standartų ir „gipsy“ iki originalios šiuolaikinės kūrybos.

D.Murašovas muzikuoja su ryškiausiais jaunosios kartos džiazo kūrėjais Remigijumi Rančiu, Leonardu Pilkausku, Andrejumi Polevikovu, Pauliumi Volkovu, Gediminu Augustaičiu, Dominyku Vyšniausku ir daugeliu kitų, dalyvavo įvairių grupių projektuose, tarp jų  – „The Swing Cats“, „The Ditties“, „Home Jazz Band“,

Daug laiko atlikėjas skiria pedagoginei veiklai.

Tuomas J. Räsänenas yra paklausus būgnininkas, Berklio muzikos koledžo Bostone (JAV) ugdytinis. Jis yra laimėjęs pirmą vietą „Tamsta Drum Day“ ir „Baltic Drummers League“ konkursuose. 2020 metais jo grupė „JUZT“  tapo „Vilnius Jazz Young Power“  konkurso nugalėtoja, o būgnininkas šiame konkurse buvo pripažintas geriausiu instrumentininku.

Be „JUZT“, jis groja grupėse „Avis Rara“ ir „KZK on TV“. Su įvairiais kolektyvais Tuomas dalyvavo Kauno, Klaipėdos, Elektrėnų, Ariogalos džiazo festivaliuose, Šiaulių „RUMSHK’20“, „Loftas Fest“,  „Saulkrasti Jazz“ (Latvija),  „Beantown Jazz“ (JAV) festivaliuose.

Galintys ir norintys paremti festivalį, lėšas siųskite:

AB ,,Šiaulių bankas'' Birštono KAS

banko kodas 71816

sąsk. nr. LT 43 7181 6000 0014 4640

įm. kodas 190025748

AB ,,Šiaulių bankas'' Birštono KAS

banko kodas 71816

sąsk. nr. LT 43 7181 6000 0014 4640

įm. kodas 190025748

Kasoje galima atsiskaityti kortele. Dėl bilietų kreiptis

tel. 8 319 65546

el.p jazz@birstonokultura.lt

Visos teisės saugomos © 2024 www.birstonasjazz.lt
Meniu