LT EN RU

GRUPĖ CINAMONO IR JANAS MAKSIMOVIČIUS

Laura Budreckytėvoc, perc

Paulius Volkovasg

Vytis Nivinskas db

Tuomas J. Räsänendr

Jan Maksimovičss, ts

Šia sudėtimi 2013-aisiais susikūrusi grupė muzikuoja tik nuo praėjusios vasaros. Savo kelią  ji pradėjo kaip vokalo ir kontraboso duetas, o galiausiai išaugo iki įdomaus, savito kvinteto.  

„CinAmono“ surado savo nišą Lietuvos džiaze, semdamasi kūrybos įkvėpimo poezijoje, bendradarbiaudama su teatralais, dailininkais ir kitų menų atstovais. Grupė dažnai kviečiama pasirodyti poezijos renginiuose, parodų atidarymuose, dalyvauja teatro projektuose. Jai teko koncertuoti Vilniaus knygų mugėje, „Druskininkų poezijos rudenyje“, „Vilniaus lapų“ festivalyje, įvairių Lietuvos miestų galerijose.

Kvinteto muzika imponuoja stilistiniu spalvingumu, kontrastais, išplėtotomis improvizacijomis. Jis dalyvavo visuose šalies džiazo festivaliuose, gastroliavo Vokietijoje, Latvijoje, Estijoje. Šio ansamblio kūriniai keturis kartus pateko į „Jazz from Lithuania“ir pora kartų – į „Note Jazz from Lithuania“  rinkinius.

2018 metais pasirodė grupės debiutinis albumas „CinAmono“, o pernai – ir antrasis „Music is the Ocean“. Pastarojo albumo kompozicijos vyraus Birštono festivaliui parengtoje programoje.

Vokalistė ir kompozitorė Laura Budreckytė vaikystėje buvo daugkartinė „Dainų dainelės“ ir kitų nacionalinių konkursų laureatė. Baigusi Birštono meno mokyklą, ji studijavo  džiazo vokalą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, taip pat lavino vokalinius įgūdžius Estijos muzikos ir teatro akademijoje, dalyvavo Bobby McFerrino, Jeffo Cascaro, Briano Melwino meistriškumo kursuose.

Emocinga ir techniška atlikėja 2012 metais tapo tarptautinio džiazo vokalistų konkurso „Jazz Voices” Klaipėdoje nugalėtoja ir geriausia laisvosios programos atlikėja. 2013 metais  jai atiteko tarptautinio džiazo vokalistų konkurso „Riga Jazz Stage” Latvijoje „Grand Prix“.

Šie laimėjimai atvėrė solistei kelius į prestižinių „Pori Jazz“ (Suomija) bei „Rigas Ritmi“ (Latvija) festivalių scenas. Su grupe „The Schwings“ ji sėkmingai pasirodė Birmingamo džiazo ir bliuzo festivalyje Jungtinėje Karalystėje. Solistė taip pat gastroliavo Ispanijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Belgijoje, Bulgarijoje.

2014-2018 metais L.Budreckytė dėstė dainavimą Vilniaus kolegijos populiariosios muzikos katedroje, 2017-aisiais įsiliejo į privačios Karalienės Mortos mokyklos pedagogų kolektyvą. Greta meninės veiklos solistė taip pat rūpinasi Lietuvos rusų dramos teatro aktorių vokaliniu pasirengimu, domisi muzikos terapija.

Paulius Volkovas groti gitara mokėsi Vilniaus kolegijoje, nuo studijų metų dalyvauja džiazo festivaliuose ir konkursuose kaip atlikėjas ir kompozitorius. 2006-aisiais jo trio laimėjo pirmąją vietą tarptautiniame konkurse „Džiazo fontanas“ Panevėžyje, o 2009 metais su grupe „Yrinauda“ gitaristas pelnė „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso „Grand Prix“.

Paulius dalyvavo grupių „Reinless“, „Jing’a Ling“, „Saulės Kliošas“, „Migloko“, „The Ditties“, „The Schwings“, „Baisios Stygos“, „Mad Harmonix“ projektuose, su įvairiais kolektyvais pasirodė Vokietijoje, Lenkijoje, Turkijoje, Prancūzijoje, Baltarusijoje, Italijoje, Suomijoje, Estijoje, Latvijoje.

Kontrabosininkas ir kompozitorius Vytis Nivinskas muzikos mokytis pradėjo privačiai, o susižavėjęs džiazu, iškeitė filosofijos studijas Vilniaus universitete į kontrabosą. Jis studijavo šią specialybę Vilniaus konservatorijoje,  Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kaip „Erasmus“ mainų programos dalyvis mokėsi „Det Fynske“ konservatorijoje Odensėje (Danija), o magistro studijas baigė DePaulo universitete Čikagoje (JAV).

Gyvendamas JAV (2001-2005) atlikėjas muzikavo su daugeliu Čikagos ir Niujorko improvizuotojų, drauge su saksofonininku Rimvydu Pauliku subūrė Čikagoje  grupę „Baltic Asteroids“.

Kontrabosininkas nuo studijų metų groja įvairiausių krypčių muzikos projektuose. Jis buvo vienas džiazo grupių  „Saga“, „Riot“, „Baisios stygos“ įkūrėjų, bendradarbiavo su Vladimiru Tarasovu, Petru Vyšniausku, Daliumi Naujokaičiu, Arūnu Šlaustu,  kompozitoriumi Linu Rimša, choru „Jauna Muzika“, Baltijos gitarų kvartetu,  popdainininke ir  aktore Jurga Šeduikyte,  vokaliste Giedre Kilčiauskiene ir Andrejumi Polevikovu, alternatyvios muzikos grupe „Pieno Lazeriai“, kitais atlikėjais.

Su įvairių muzikos krypčių projektais nuo 1994-ųjų atlikėjas išbandė 20 pasaulio valstybių scenas. Vasario mėnesį Vytis įrašė debiutinį albumą su pianistu Richardu Baniu ir būgnininku T.J. Räsänenu.

V.Nivinskas taip pat dalyvavo projektuose su daugeliu kitų menų atstovų, tarp jų – „Low Air“ teatro šokėjais, „Psilikono teatro“ įkūrėja Aukse Petruliene, šokėja Lora Juodkaite,  dainininke ir aktore Brigita Bublyte, OKT ir Jaunimo teatro aktoriais, režisiere Jūrate Paulėkaite, poetu Kęstučiu Navaku.

Nuo 2005 metų Vytis dėsto Vilniaus kolegijoje ir LMTA džiazo katedroje, šiuo metu baigia meno doktorantūros studijas LMTA. Jis aktyviai reiškiasi ir Lietuvos džiazo federacijos veikloje.

Tuomas J. Räsänenas yra paklausus būgnininkas, Berklio muzikos koledžo Bostone (JAV) ugdytinis. Jis yra laimėjęs pirmą vietą „Tamsta Drum Day“ ir „Baltic Drummers League“ konkursuose. 2020 metais jo grupė „JUZT“  tapo „Vilnius Jazz Young Power“  konkurso nugalėtoja, o būgnininkas šiame konkurse buvo pripažintas geriausiu instrumentininku.

Be „JUZT“, jis groja grupėse „Avis Rara“ ir „KZK on TV“. Su įvairiais kolektyvais Tuomas dalyvavo Kauno, Klaipėdos, Elektrėnų, Ariogalos džiazo festivaliuose, Šiaulių „RUMSHK’20“, „Loftas Fest“,  „Saulkrasti Jazz“ (Latvija),  „Beantown Jazz“ (JAV) festivaliuose.

Janas Maksimovičius saksofonininkas, kompozitorius, grupių lyderis, pedagogas, džiazo  scenoje reiškiasi nuo 1996-ųjų, o kaip grupės lyderis ir muzikos autorius debiutavo 2002-aisiais su savo kvintetu. Jis – vienas talentingiausių LMTA profesoriaus Petro Vyšniausko mokinių.

Menininkas pristatė autorines programas su įvairių sudėčių ansambliais – trio, kvartetu, grupe „Riot“ ir kitais –  visuose svarbiausiuose šalies džiazo festivaliuose.

Jis pasitelkia projektams ir gyvąją elektroniką, eksperimentuoja su jauniausios kartos muzikantais, reiškiasi netradicinių sudėčių ansambliuose, groja solo su klasikinės muzikos atlikėjais. Nuo 2015 metų D.Maksimovičius muzikuoja Leonido Šinkarenkos kvartete „Jazz 4 N“.

Saksofonininkas bendradarbiavo su daugeliu šalies džiazo grandų, tarp jų – Petru Vyšniausku, Vytautu Labučiu, Vladimiru Čekasinu, Dainiumi Pulausku, Olegu Molokojedovu, Liudu Mockūnu, Arkadijumi Gotesmanu, Vyčiu Nivinsku, Marijumi Aleksa.

Jis dalyvavo tarptautiniuose „Baltic Asteroids“, Anatolijaus Vapirovo „Mirror of Memory“ projektuose, grojo su šveicarų trio „Vein“,  Timu Daisy, Byronu Wallenu, Jaroslawu Besteru, Grazyna Auguscik, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru, gastroliavo Moldovoje, Suomijoje, Graikijoje, JAV, Šveicarijoje, Švedijoje, Vokietijoje, Lenkijoje.

Galintys ir norintys paremti festivalį, lėšas siųskite:

AB ,,Šiaulių bankas'' Birštono KAS

banko kodas 71816

sąsk. nr. LT 43 7181 6000 0014 4640

įm. kodas 190025748

AB ,,Šiaulių bankas'' Birštono KAS

banko kodas 71816

sąsk. nr. LT 43 7181 6000 0014 4640

įm. kodas 190025748

Kasoje galima atsiskaityti kortele. Dėl bilietų kreiptis

tel. 8 319 65546

el.p jazz@birstonokultura.lt

Visos teisės saugomos © 2024 www.birstonasjazz.lt
Meniu