LT EN RU

REMIGIJAUS RANČIO PROJEKTAS OLIVIA GONGAS

Remigijus Rančysgs, keyb, perc, voc, composer

Laimonas Jančas g, voc

Paulius Adomėnas bg, voc

Domanatas Razmusdr, perc, voc

Birštono festivalio publika ne kartą gėrėjosi Remigijaus Rančio kūrybingumu. Jis pristato šioje scenoje vis naujas autorines programas, pasirodo įvairių sudėčių kolektyvuose, talkina bičiulių projektuose.

Universalų muziką, multiinstrumentininką kūrybai įkvepia perskaitytos knygos, geri filmai, egzotiškose šalyse patirti įspūdžiai. Muzikos kalba jam leidžia apmąstyti tai, ką sunku apibūdinti žodžiais.

„Norėčiau, kad klausytojas, atėjęs į mano koncertą, atrastų naujas teritorijas, praplėstų savo suvokimo ribas“, – atviravo menininkas, laisvai nardantis pačios įvairiausios muzikos stichijose.

Jis sėkmingai siekia savo tikslų. Kūrybinių impulsų Remigijus semiasi brazilų, afrikiečių, kinų, japonų, indų muzikinėse kultūrose.

Projekte „Olivia Gongas“ taip pat susipina džiazas, „world“, „indie“, eksperimentinė muzika. Bet jis – asmeniškesnis ir intymesnis nei kiti R.Rančio projektai ir pristato grupės lyderį nauju amplua: Remigijus gros įvairiomis gitaromis, klavišiniais ir perkusija, dainuos.

Pasak jo, projektą įkvėpė pandemija bei kitos dabarties aktualijos, užkoduotos ir programos pavadinime. „Taikai ir gamtai šiandien reikia varpų ir gongų – ne vienas mūsų kūrinys bus apie tai“, – „Olivia Gongas“ idėją trumpai nusakė autorius.

Šiai programai jis subūrė sau artimus talentingus muzikantus, su kuriais jau yra muzikavęs anksčiau. „Olivia Gongas“  atlikėjai neseniai įamžino albume – jo pristatymui ir skiriamas šis pasirodymas.

Remigijus Rančys studijavo  Danijos „Rytmiske Hojskole“ ir Amsterdamo konservatorijoje saksofoną, o Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje – taip pat  fleitą bei pedagogiką. Atlikėjas groja ir klavišiniais bei perkusiniais instrumentais, kuria ir aranžuoja muziką, reiškiasi įvairių žanrų muzikos kolektyvuose, edukaciniuose projektuose vaikams.

Vieną ambicingiausių  R.Rančio kolektyvų – Vilniaus džiazo orkestrą, suvienijusį stipriausius šalies džiazmenus, ne kartą girdėjome ir Birštono džiazo festivalyje. Jis taip pat puošė kitus tarptautinius renginius Lietuvoje bei svetur. Pastaruoju metu menininkas intensyviai koncertuoja Lietuvoje ir užsienyje, įrašinėja muzikos albumus su savo suburta svingo grupe „The Schwings Band“.

Su įvairiais kolektyvais Remigijus pasirodė Ispanijoje, Olandijoje, Latvijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, Švedijoje, Danijoje, Lenkijoje.

Laimonas Jančas profesinius pagrindus įgijo Klaipėdos universiteto džiazo katedroje ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Koncertų scenose gitaristas pradėjo reikštis studijų metais: dalyvavo Klaipėdos universiteto bigbendo, grupės „Amberlife“ programose ir kituose džiazo projektuose, muzikavo Šiauliuose su fanko grupe „Gin’Gas“, o su LMTA bigbendu pasirodė ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

L.Jančą traukia įvairūs muzikos žanrai ir stiliai. Jis groja „Woo Jazz“ vakaruose, glaudžiai bendradarbiauja su popmuzikos kūrėju Sauliumi Prūsaičiu ir jo grupe „Happyendless“,  grojo su šiuo atlikėju Lietuvos nacionalinio dramos teatro spektaklyje „Išvarymas“.

Su bendraminčiais muzikantais vokaliste Vytaute Pupšyte ir bosininku Pauliumi Adomėnu grupėje „Navadvipa“ gitaristas atlieka indišką muziką, o grupėje „Inkilai“ – savo kūrybos dainas.  

Paulius Adomėnas bosine gitara pradėjo groti būdamas paauglys – iš pradžių mokėsi to privačiai, vėliau baigė Vilniaus konservatoriją ir LMTA.

Scena suvedė bosininką su kūrybingiausiais Lietuvos populiariosios ir alternatyviosios muzikos atlikėjais:  „Saulės Kliošu“, „Happyendless“, „Insearch“, Leonu Somovu ir Jazzu, Jurga Šeduikyte, Ieva Narkute, Sauliumi Prūsaičiu ir kitais.

Muzikantas ir pats kuria originalią instrumentinę bei vokalinę muziką, yra ne kartą tapęs festivalio „Vilnius Jazz“ jaunųjų talentų konkurso „Young Power“ prizininku.

Domantas Razmus – jaunosios kartos džiazo ir improvizacinės muzikos būgnininkas, perkusininkas, kompozitorius. Jis studijavo džiazą LMTA ir „Prince Claus“ konservatorijoje Olandijoje, nuo 2012-ųjų intensyviai koncertuoja, dalyvauja atvirose džiazo sesijose ir eksperimentinės muzikos projektuose.

Atlikėjas groja daugybėje grupių, tarp jų – „Laivo Troupe“, „Castor Stetson“, „Honkin’ Dudes“, „Leonardas Pilkauskas Septet“, „Cinamon“. Su skirtingais ansambliais („R.A.D.D.“, „TDT“, „D.Jurevičius Group“) būgnininkas tris kartus (2013, 2016 ir 2018 m.) laimėjo „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso „Grand Prix“. 2017 metais jam skirta pirmoji vieta būgnininkų konkurse „Tamsta Drumday“.

Galintys ir norintys paremti festivalį, lėšas siųskite:

AB ,,Šiaulių bankas'' Birštono KAS

banko kodas 71816

sąsk. nr. LT 43 7181 6000 0014 4640

įm. kodas 190025748

AB ,,Šiaulių bankas'' Birštono KAS

banko kodas 71816

sąsk. nr. LT 43 7181 6000 0014 4640

įm. kodas 190025748

Kasoje galima atsiskaityti kortele. Dėl bilietų kreiptis

tel. 8 319 65546

el.p jazz@birstonokultura.lt

Visos teisės saugomos © 2024 www.birstonasjazz.lt
Meniu