LT EN RU

VILNIAUS KOLEGIJOS PROJEKTAS THE OSCILLATTION ORCHESTRA

(Vadovas  Vytis Puronas)


Vytis Puronas –  live electronics

Paulina Skrabytėvoc

Simonas Krukonis voc

Kazimieras Krulikovskis keyb

Adomas Silevičiusg

Vainius Indriūnasbg

Birštono džiazo festivalį būtų sunku įsivaizduoti be Vilniaus kolegijos projektų. Daug metų juos rengė kolegijoje dirbęs maestro Vladimiras Čekasinas, pasitelkdamas ne tik savo mokinius, bet kitų meno specialybių studentus bei svečius iš užsienio mokyklų. Gigantiškose kolektyvinėse jo scenos improvizacijose pindavosi įvairiausi muzikos stiliai ir meno rūšys. Nežabota Mokytojo fantazija ir kūrybos polėkiu stebinę projektai atvedė į džiazo sceną daug talentų, tapusių šalies džiazo pasididžiavimu.

Šiemetis projektas, kuriam gabius Ritminės muzikos katedros studentus subūrė jos dėstytojas, garso menininkas V.Puronas, taip pat radosi improvizuojant. Tačiau dabar studentai žengs į visiškai kitokį muzikos pasaulį. Specialiai festivaliui sukurtą savo kompoziciją gyvosios elektronikos virtuozas V.Puronas apibūdino kaip žaidimą minimalistiniais muzikos ornamentais.

„Mes nesame tradicijas laužantys radikalai – su pagarba žvelgiame į Birštono džiazo palikimą ir netgi norime juo pasiremti savo muzikoje“, – aiškino projekto sumanytojas.

Rengdamasis savo kūrinio premjerai Vytis išklausė daug festivalio įrašų, domėjosi jo praeitimi. Dabar išgirsime, ką jam pavyko joje įžvelgti.

Kino garso režisierius, kompozitorius ir garso menininkas Vytis Puronas studijavo dizainą Vilniaus dailės akademijoje, įgijo architektūros bakalauro diplomą Vilnius TECH universitete ir su pagyrimu baigė garso menų magistro studijas Londono menų universitete. Nuo 2012 metų jis dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, Kino ir televizijos katedroje, yra jos docentas.

Per beveik du dešimtmečius trunkančią garsininko karjerą Lietuvoje ir Jungtinėje Karalystėje V.Puronas dirbo prie daugiau nei pusšimčio įvairių žanrų kino filmų, restauravo lietuvių dokumentinio kino antologiją, kūrė garso dizainą interaktyviems ir virtualios realybės projektams. Jo filmografijoje yra tokie žinomi lietuvių režisierių kino filmai kaip „Nova Lituania“, „Išgyventi vasarą“, „Meistras ir Tatjana“, „Šventasis“, „Angelų takais“.

2020 metais V.Puronas buvo nominuotas „Sidabrinės gervės“ apdovanojimui už geriausią garso režisieriaus darbą latvio Jurio Kursiečio režisuotame filme „Olegas“. Menininkas kuria ir atlieka muziką analoginiu moduliniu sintezatoriumi, dalyvauja festivaliuose.

V.Purono muzikavimas įamžintas „Partyzanai“ leidybos kompanijos išleistoje (2010 m.) vinilo plokštelėje „Obsession“ ir „Partyzanai Pop“ kompanijos  skaitmeniniu bei  vinilo formatais išleistame (2020 m.) eksperimentinio elektroninio pop- projekto „Bleach Cult“ albume „Summertime Whiteout“.

Paulina Skrabytė nuo vaikystės sėkmingai reiškiasi vokalo scenose. 2011 metais ji atstovavo Lietuvai „Vaikų Eurovizijoje“, taip pat pateko į pusfinalį TV projekte „Lietuvos Balsas“.  Paulinai už muzikinius nuopelnus įteikta Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės padėka.

Pastaruosius dvejus metus solistę galima išgirsti ne tik dainuojančią, bet ir vedančią radijo laidas „Radiocentro“ eteryje – ji yra viena jauniausių radijo laidų vedėjų Lietuvoje.

Simonas Krukonis taip pat jau spėjo pasireikšti kaip išskirtinių sugebėjimų vokalistas. Jis atkreipė į save dėmesį jaunų muzikos grupių konkurse „Garažas“, kuriame ne kartą triumfavo su grupe „John’s Shower Band“. Ši grupė tapo ir Baltijos šalių muzikos inkubatoriaus „Novus“ laureate. Simono balsas skamba jos dviejuose albumuose.

Kazimieras Krulikovskis yra Vilniaus konservatorijos vargonų specialybės absolventas. Šiuo metu jis studijuoja fortepijoną Vilniaus kolegijoje, dirba Vilniaus miesto chore „Sonoros“. Klavišininkas yra grupių „Juzt“ ir „John’s Shower Band“ narys. Neseniai vykusiame jaunų Baltijos grupių konkurse jos užėmė pirmąsias vietas. „Juzt“ 2020-ųjų ,,Vilnius Jazz Young Power“ laimėjo „Grand Prix“.

Gitaristas Adomas Silevičius profesionalumu lygiuojasi į bendramokslius, dalyvauja su jais įvairiuose projektuose.

Vainius Indriūnas yra  įvairių muzikos konkursų laimėtojas. Jis buvo pripažintas geriausiu bosininku konkurse „Gitarų šėlsmas“ ir geriausiu instrumentininku 2020 metų „Vilnius Jazz Young Power“ konkurse, kuriame taip pat triumfavo su grupe „Juzt“.

Bosininkas yra grupės „John’s Shower Band“ įkūrėjas, taip pat bedradarbiauja su „FreeFinga“, Kotryna Juodzevičiūte, Karoliu Šarkumi, Artūru Dauniu, Tuomasu J. Räsänenu, Mindaugu Ancevičiumi, Jonu Filmanavičiumi ir kitais jaunosios džiazo kartos atstovais.

Galintys ir norintys paremti festivalį, lėšas siųskite:

AB ,,Šiaulių bankas'' Birštono KAS

banko kodas 71816

sąsk. nr. LT 43 7181 6000 0014 4640

įm. kodas 190025748

AB ,,Šiaulių bankas'' Birštono KAS

banko kodas 71816

sąsk. nr. LT 43 7181 6000 0014 4640

įm. kodas 190025748

Kasoje galima atsiskaityti kortele. Dėl bilietų kreiptis

tel. 8 319 65546

el.p jazz@birstonokultura.lt

Visos teisės saugomos © 2024 www.birstonasjazz.lt
Meniu