LT EN RU

ARVYDO JOFFĖS PROJEKTAS AFROKAYFFEE

Arvydas Joffėleader, dr

Alex Shamsperc

Edgaras Sabilop

Gabrielė Kazakauskaitėvoc

Vaiva Vensloviene voc

Valerijus Ramoskatp

Vytautas Labutissaxes

Skirmantas Sasnauskastb

Artūras Chalikovasg

Ken Cassie bg, voc

Vienas talentingiausių šalies būgnininkų Arvydas Joffė grįžta į Birštono festivalį po 14-kos metų pertraukos nauju amplua – subūręs didelį ansamblį, kuris sudrebins festivalio sceną afrikietiškais ritmais.

Projektą „AfroKayffee“ įkvėpė grupės lyderio afrikietis mokinys Kenas Cassie, atvykęs studijuoti džiazą Kauno Vytauto Didžiojo universiteto muzikos akademijoje iš Ganos. Bosininko K.Cassie autorinės kompozicijos sudaro šios programos pagrindą. 

A.Joffė su savo mokiniu ir panašios sudėties kolektyvu jau yra parengę vieną programą –  neseniai Kauno filharmonijoje interpretavo afrikiečių religines giesmes. Dabar mokytojas ir studentas su žinomais Vilniaus ir Kauno džiazo kūrėjais nardins publiką į Afrikos ritmų stichiją.

„Mes nesame kilę iš Afrikos žemyno, bet ten gyvenančių tautų muzika, jų kultūros apraiškos, jausmai, įkvėpimas mums yra labai artimi. Ypač tada, kai kartu su Kenu Cassie pasineriame į autentiško muzikavimo vandenyną“, – kalbėjo apie projekto komandą būgnininkas.

Arvydas Joffė yra vienas ekspresyviausių šalies būgnininkų. Pripažinimo jis sulaukė anksti – būdamas šešiolikos, Latvijos festivalyje „Liepaja Dzintars“ buvo tituluotas geriausiu būgnininku.

Muzikanto karjerą A.Joffė pradėjo 8-ajame dešimtmetyje roko ir kitų muzikos žanrų grupėse („Bildukai“, „Nuogi ant slenksčio“, „Kadencija”), dirbo vokaliniame instrumentiniame ansamblyje „Oktava“.

Džiazo scenoje jis debiutavo studijuodamas Lietuvos valstybinės konservatorijos Klaipėdos fakultetuose, kuriuos baigė 1979-aisiais ir kelerius metus ten dėstė. Klaipėdoje būgnininkas muzikavo su Sauliaus Šiaučiulio kvartetu ir Prano Narušio vadovaujamu bigbendu.

Grįžęs į gimtąjį Kauną,  menininkas subūrė savo bigbendą, bendradarbiavo su Romualdo Grabšto kvartetu, Gintauto Abariaus trio, grojo Kauno bigbende. A.Joffė taip pat  dėstė Vilniaus B. Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje, beveik dešimt metų buvo Vladimiro Čekasino kvarteto narys.

Nuo 1992-ųjų jis rengia ir solines programas. Tai tarsi vieno aktoriaus teatras, atveriantis neišsenkamą šio kūrėjo vaizduotę ir raiškos arsenalą. Būgnininkas išradingai derina akustinius ir elektroninius mušamuosius kurdamas teatrališkas, kupinas netikėtų dramaturginių vingių ir energijos proveržių istorijas.

Nuo 2003-ųjų kelerius metus būgnininkas intensyviai koncertavo su „Lithuanian Jazz Trio“ – su jo nariais Vytautu Labučiu ir Leonidu Šinkarenka jis pasirodė Suomijoje, Švedijoje, Šveicarijoje, Italijoje, Graikijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Japonijoje, Rusijoje. Šis trio pelnė Lietuvos instituto apdovanojimą už lietuviško džiazo populiarinimą pasaulyje. Jau 20 metų A.Joffė yra grupės „Jazz Brothers“ narys, subūrė ir savo ansamblių.

Su įvairiais kolektyvais jis dalyvavo visuose Lietuvos ir daugelyje Europos džiazo festivalių, atstovavo šaliai pasaulinėje parodoje „EXPO 2005“ Japonijoje, „EXPO 2008“ Saragosoje, Tarptautinėje muzikos mugėje MIDEM Kanuose (2005), Tarptautinėje knygų mugėje Turine (2006, 2007).  Nuo 2000 metų menininkas dėsto Kauno J. Gruodžio konservatorijoje, nuo 2013-ųjų – ir Vytauto Didžiojo universitete.

Galintys ir norintys paremti festivalį, lėšas siųskite:

AB ,,Šiaulių bankas'' Birštono KAS

banko kodas 71816

sąsk. nr. LT 43 7181 6000 0014 4640

įm. kodas 190025748

AB ,,Šiaulių bankas'' Birštono KAS

banko kodas 71816

sąsk. nr. LT 43 7181 6000 0014 4640

įm. kodas 190025748

Kasoje galima atsiskaityti kortele. Dėl bilietų kreiptis

tel. 8 319 65546

el.p jazz@birstonokultura.lt

Visos teisės saugomos © 2024 www.birstonasjazz.lt
Meniu